Neitsytajelu: Babboe City

Teksti: | Julkaistu 17.7.2013

Ensimmäinen ajatukseni: jumankekka se on pitkä. Aleksin ensimmäinen ajatus: jumankekka se on pitkä.

Koeajo #1 on starttaamassa turkulaisen Hannan perheen hiekkaisella kotikadulla. (Tämä ennalta tuntematon perhe bongattiin Tavarafillarin foorumilta, joka on pullollaan vieraanvaraisia perhepyöräilijöitä, jotka järjestävät mieluusti koeajoja useissakin Suomen kaupungeissa. Näppärää – ja korvaamaton apu pääkaupunkiseudun ulkopuolella! Kiitos vielä!) Testaamme ensin Babboe Cityn, joka on – myönnettäköön – lähtötilanteessa altavastaajan asemassa. Olemme jumittuneet ajatukseen kolmesta pyörästä.

Vaikka olemme katselleet sekä Cityn että Bigin kuvia pitkään, hartaasti ja monesta kulmasta, reaalihavainnot yllättävät. Ensin juuri pituus. Satulaan istuessa tuntuu, että etupyörä on sadan metrin päässä. Miten tämä kapistus voi pysyä pystyssä? Suhisen Aleksille, että en kehtaa kokeilla ajamista omistajaperheen edessä. Mitä jos mä kaadun. Mitä jos mä KUOLEN!

Siispä Aleksi ajaa ensin, eikä kuole. Uljas-vauvalle (9 kk) ei ole mukana vauvaistuinta tai vastaavaa, ja hänen istumisensa pehmustamattomalla penkillä on vielä hieman kiikun kaakun. Uljas siis kainaloon, Sulo laatikkoon ja turvavöihin. Pieni lippispää hihkuu. Ensimmäinen perheenjäsen: myyty. Muutamaa metriä myöhemmin Aleksikin on myyty.

IMG_3099

Aleksin muistiinpanot / Babboe City

1) Koeajoperheen isältä saatu vinkki on tärkeä: älä ajattele sitä, miten kaukana etupyörä on. Ensimmäisillä polkaisuilla vinkki ei kuitenkaan vielä mene perille, vaan meno on huteraa. Tekniikan hahmottaa kuitenkin hetkessä.

2) Sähköavun testaaminen on ensikertalaiselle outo kokemus: tuntuu kuin moottori ottaisi vallan. Moottori lakkaa toimimasta vasta pienellä viiveellä, kun on lopettanut polkemisen. Veto päättyy kuitenkin välittömästi jarrua painamalla, joten tähänkin tottuu nopeasti. Fyysinen uurastus on ohi: raskaimmankin mäen pyöräily onnistuu huhkimatta vaikka yhdellä kädellä. Näinhän voisi ajaa tuntikausia!

3) Pyörän pituudesta johtuen jyrkempi kääntyminen tuntui ainakin ensimmäisellä koeajolla haastavalta. Tämä saattoi johtua vain väärästä tekniikasta ja tottumattomuudesta.

4) Pyörä vaikuttaa laadukkaalta ja tukevalta eikä halpismateriaaleista kootulta.

5) On mahtavaa, kun aiemmin selän takaa kuikuillut lapsi on nyt näköetäisyydellä. Ajaminen on nyt yhteinen kokemus.

 

Koska Aleksi on varttia myöhemmin yhä hengissä, minäkin uskallan kokeilla. Tuntuman hakeminen vie hetken. Ajan hiljaa ja fillari tutisee, mutta en missään nimessä tunne kaatuvani (pahin pelkoni!). Sen huomaa heti: ohjattavuus on hyvä. Pyörä tuntuu reagoivan miltei pelkkään ajatukseenkin. Äärettömän ketterä. Yhdistelmä on jännä, koska pyörä on niin pitkä, että olen olettanut sen raskassoutuiseksi. Ei ole. Sulavasti liikkuva jättiankerias. Huomaan vasta kotona, etten ole muistannut testata koko sähköominaisuutta — niin kevyeltä polkeminen on tuntunut. Ajan ensin tyhjän laatikon kanssa, sitten lapsilastin kera. 15-kiloisen Sulon nouseminen kyytiin ei vaikuttanut ajettavuuteen mitenkään. Vautsi! Tätä en olisi ennalta uskonut.

IMG_3100

Käy ilmi, että Hannan perhe on myös alun perin unelmoinut Bigistä, mutta päätynyt sittenkin Cityyn. Se siksakkaa kuuliaisesti vilkkaalla rantakadullakin. Sillä pääsee lujaa. Laatikkoon mahtuu vaikka mitä. (Totta – laatikon koko on aivan passeli. Emme missään nimessä tarvitse isompaa, ellemme ala harrastaa tanskandoggilaumojen kuljetusta lähivuosina.) Perheen isä on pyörään niin rakastunut, että ajelisi sillä kuulemma yksinäänkin päivät pitkät. Miinusta tulee vain heppoisen oloisesta sadesuojasta — muuten pesue on ajokkinsa pauloissa.

 

Poistumme paikalta häkeltyneinä. City on niin paljon potentiaalisempi kuin ennalta oletimme. Bigin koeajoon on 24 tuntia aikaa. Miten tässä oikein käy?

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

Yksi vastaus postaukseen “Neitsytajelu: Babboe City”

  1. Teppo

    Babboe City on kyllä kiva pyörä ajaa. Jännää, odottelen kovasti seuraavaa raporttia. 🙂

    Vastaa

Jätä kommentti