Suuri päätös

Teksti: | Julkaistu 24.7.2013

Tämän piti olla läpihuutojuttu. Ennen koeajoja Aleksi lausahti kerran, että ”eihän me oikeastaan olla kiinnostuneita kuin siitä kolmipyöräisestä”. Ja niinhän se oli. Luulimme, että valinta olisi äärettömän helppo.

Mutta sitten testasimme Babboe Cityn, eli merkin kaksipyöräisen mallin. Se oli yllättävän vakaa ja ihastuttavan ketterä. Kun yhtälöön lisätään se, että siinä missä kaksipyöräisen perhepyörän tekniikan tajuaa heti, kolmipyöräisellä ajaminen muistuttaa aluksi Bambin kävelyharjoituksia (apua, apua, apua! Mitä tapahtuu, mitä tapahtuu, mitä tapahtuu!), Cityn vetovoima oli huikea.

 

Mutta kun mutta kun. Toinen meistä lopetti päivätyöt jo vuosia sitten, jotta ei koskaan olisi kiire. Toinen taas on muuten vain tunnettu lehmän temperamentistaan. Meidän ei tarvitse suhata ja sukkuloida. Voimme rullata kuin kilpikonnat. (Odottelemme yhä niitä kuuluisia ruuhkavuosia, vaikka meillä on jo lapsia, töitä ja harrastuksia. Olemme laiskiaisia, jotka pitävät kalenterit suhteellisen tyhjinä.)

Etsimme muutenkin the laiskiaisen valintaa. Pyörää, jonka selästä ei tarvitse hypätä alas ennen kuin jarruttaa perillä. Jonka selässä voi ottaa torkut ja lukea Anna Kareninan, tuosta noin vaan.

Korkea laatikko oli meistä aivan huippu.

Vain ajotekniikan hämmentävyys mietitytti. Aleksi muistutti minulle Big-testin kotimatkalla, etten voisi perustaa omaa päätöstäni sille, etten oppinut kolmipyöräisen tekniikkaa kymmenessä minuutissa (tai edes puolessa tunnissa). Se veisi kuulemma päivän, korkeintaan kaksi, ja olisi sitten ilmiselvää ja ongelmatonta. Päätin uskoa – ehkä sitten, että ostin kuitenkin kaksi vuotta sitten reippaasti satavuotiaan puutaloasunnon, jonka vinouteen en voinut uskoa tottuvani. Nyt en huomaa koko asiaa, vaikka monet vieraamme suunnilleen kierivät huoneen nurkasta toiseen ja diagnosoivat itselleen sisäkorvan häiriötilan välittömästi meille saavuttuaan. Tottumiskysymys tämäkin – näin tahdon uskoa.

Babboe Big. Me tahdomme sinut.

Valinta ei siis tosiaan ollut helppo. Muistutimme kilvan toisillemme, ettei tässä ole kysymys mistään ikiaikaisesta liitosta. On lupa vaihtaa. Jos mieli joskus muuttuu, vekottimen jälleenmyyntiarvo on oivallinen. Kolmipyörä on varmasti vähintäänkin hyvä aloittelupyörä noviiseille. Ja mahdollisesti ikirakkaus – se jää nähtäväksi. Ei muuta kuin Babboen verkkokauppaan klikkailemaan! (Jos päädyt samoihin puuhiin samaan osoitteeseen, muista lojaalin lukijan alennuskoodi!)

Kiitos vielä kummallekin koeajon tarjonneelle perheelle! Ymmärsimme kummankin valintaa ja valintaperusteita kaikilta osin.

 

kuvab

Kuvan nainen ei liity tapaukseenTai no sillä tavalla liittyy, että hänkin ajaa Babboe Bigiä. Niin mäkin – kohta! Hurraa ja ylävitonen, mysteerinainen!

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

8 vastausta postaukseen “Suuri päätös”

 1. Teppo

  Onnea hyvästä päätöksestä! Oikeastaan mun mielestä kumpi tahansa olisi ollut hyvä päätös, mutta siis, päätös on paras!

  Noin kokemuksesta sanoisin, että nyt alkaa se oikeasti tuskaisin vaihe: pyörän odottelu. Babboelta pyörän nyt onneksi pitäisi tulla nopeammin, me jouduttiin odottamaan Bakfietsiä jumalattoman pitkät kaksi kuukautta…

  Vastaa
 2. Hanna

  Onnea päätöksestä! Mulle oli täysin selvää valita City, mutta poikani haluaisi Bigin. On vaan ”hiukan” kallis synttärilahjaksi… Koettakaa kestää odotuksen piina. Se voi olla tuskallista, vaikka olisikin lehmän hermot. 😉

  Vastaa
 3. Hanna

  Hauska! Tuollainen voisi olla kiva. Hinta on edelleen iso synttärilahjaksi, mutta harkitaan. Minkähän kokoisille mahtaa olla tarkoitettu?

  Vastaa
  • Teppo

   Hmmm. Mun pitää selvästi kirjoittaa tästä. Sopii ehkä jo kolmivuotiaalle, kestää aikuisenakin kuskin. Melkein ostettiin. On kuvia.

   jos viikonloppuna ehtiä, vois postata kantoliinaisään…

   Vastaa

Jätä kommentti