Koppi ja kettinki

Teksti: | Julkaistu 30.7.2013

Moi, tässä on Aleksi.

Pyörä on nyt siis tilattu, ja toimitusajaksi on annettu 1-2 viikkoa. Tätä nykyä pelkkä ruumiini on työpaikalla läsnä muttereita inventoimassa — mieleni kurvailee Aurajoen silloilla laatikko täynnä belgialaista maalaisolutta. Haluan siis pyörän tänne ja nopeasti. Unelmoinnin lisäksi pitäisi kai vierailla todellisuudessakin.

Ainakin voisi huolehtia, ettei arvokas koje joudu rosmojen kynsiin. Lisäksi olisi kiva saada pyörälle jonkinlainen sadesuoja. Onneksi Tavarafillarista löytyy reilusti niksejä sekä varkauksien ehkäisemiseen että riittävän sääsuojan kehittelyyn.

Asumme vanhalla puutaloalueella eikä taloyhtiöllämme ole lukittavia säilytystiloja polkupyörille, joten säilytys jää omalle vastuullemme. Tällä hetkellä suunnitelmana on etsiä mahdollisimman paksua karaistua metalliketjua, jolla laatikkopyörä lukitaan taloomme kiinni. Aiomme käydä läpi Turun alueen rautakaupat sekä ammattilaisten nostovälineliikkeet ja raportoida halvimmat lähteet.

Otin kuvan ja mitat pihasta niin saa rauhassa miettiä mihin pyörän lukitsisi ja onko sadekatokselle tilaa ensinkään. Ehdotuksia? Nostolenkki tuohon betoniin vai pitkä ketju tikkaisiin asti?

 

 babboepiha

 

Terveisin, A

 

Moi, tässä on Laura.

Kröhöm, herra Aleksi, jäiköhän jotain kertomatta Haluaisitko vielä avautua ideastasi rakentaa pyörälle ikioma talo etupihallemme? Materiaalina toimisivat jämäpuut ja lopputulos olisi kuulemma mahdollisimman tyylikäs. “Mahdollisimman”-sana tuossa fraasissa jättää sen verran tulkinnanvaraa, ettei idea ole mennyt läpi kotitalouden esteettisessä valiokunnassa. Lisäksi idea tuntuu minusta jotenkin järjettömältä. Eikö pelkkä pressu riittäisi?

No, ei me mitään tiedetä. Te tiedätte. Kertokaa toki.

Terveisin, L

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et): ,

Ilmoitus

Kommentit

8 vastausta postaukseen “Koppi ja kettinki”

 1. Laura

  Babboe Big ei kestä ihan suojaamatonta säilyttämistä talven yli täysin ilman muutamaa ruostepilkkua ja sinistyneitä vanerinkulmia. Varsinaista katosta tuskin kuitenkaan tarvitsette, Bilteman suurin moottoripyöräpressu tai vastaava ajanee kyllä asian. Täytyy vain vahtia, ettei pressu sada laatikon kohdalta pussille ja lirauta vettä laatikkoon, koska siitä voi tuo sinerrys alkaa. Näin siis kävi meillä, kun ei asiaa pariin viikkoon talvisohjossa huomattu. Olisi pitänyt joku pussituksenestokaari väsätä, niin hyvä olisi tullut.

  Meillä oli tikkaisiin kiinnitettynä muovipäällysteisellä vaijerilla, jossa on silmukat päissä. Sai kiinni runkolukkoon.

  Vastaa
 2. Jeremias

  Kannattaisikohan laatikon vanerit maalata venelakalla ennen asennusta. Joo mä tiedän ei niiden kuivumista jaksa odottaa ;).

  Mulla on ylimääräinen nostolenkki. Saat sen postituskuluilla jos et löydä paikallisista kaupoista ja jos haluat tuunailla. Nostolenkinhän voi kiinnittää myös pyörään. Ainakin joihinkin kuviin olen netissä törmännyt.

  Tuskin tikkaita kukaan lähtee katkomaan pyöränvarastusaikeissa, vai lähteekö?

  Vastaa
 3. Ursula

  Minusta katoksen rakentaminen ei ole mitenkään liioiteltua. Meillä on fillarit taloyhtiön autokatoksessa ja se voittaa kyllä pressujen kanssa säätämisen kuusnolla. Laatikon peite on toki päällä jotta roskat ja varpuset pysyy poissa sotkemasta.

  Mun vanhemmat on rakentanu paritalonsa kylkeen yksinkertaisen fillarikatoksen: vähän kehikkoa ja parvekeprojektista ylijäänyttä valokatetta. Seinäksi säleikköä ja siihen sopivaa köynnöskasvia kiipeemään & kaunistukseksi. Toimii sekä käytännössä että ulkonäöllisesti.

  Muuta mietittävää: Lukitusta ajatellen, miten päin parkkeeraatte fillarin tuohon? Miten päin pihassa mahtuu parhaiten kääntymään ja puljaamaan fillarin parkkiin? Entä tavaroiden lastaaminen fillariin / pois? Tapahtuuko se yleensä tuossa parkissa, vai otetaanko fillari ensin esiin ja sitten tavarat ja lapsi kyytiin eri paikassa?

  Vastaa
  • Teppo

   @ursula, hienoja idiksiä. @loora vaan työmaanjohtajaksi ja @leksaleksander vasaran varteen 😉

   Mä oon haaveillut siitä, että kaappaisin yhden taloyhtiön pihan autopaikoista ja pygäisin siihen sellaisen autoteltan talveksi. Mahtuisi naapurienkin pyörät samaan telttatalliin.

   Epäilen vaan, ettei taloyhtiö antaisi panna telttaa pystyyn. Tai kaupunki.

   Vastaa
 4. wonga

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.

  Vastaa

Jätä kommentti