Zen ja pyörän kokoamisen taito

Teksti: | Julkaistu 8.8.2013

Olipa kerran laatikkopyörä nimeltä Babboe Big. Hänet piti koota auringonlaskuun mennessä

Ei, unettavan iltasadun eli loputtoman kokoamisvaihejaarittelun sijaan päätimme päästää teidät helpommalla. Babboe Bigin rakennusraportti napakassa kysymys-vastaus -formaatissa, olkaa hyvät!

pikku104

Kauanko Babboe Bigin kokoaminen kestää?

Yhden iltapäivän. Pyörä toimitetaan ”puoliksi valmiina”. Päätehtävät ovat rungon etu- ja takaosan yhteen liittäminen, laatikon kokoaminen sekä etupyörien ja jarrujen asentaminen.

Mitä työkaluja tarvitsen?

Tähtipääruuvimeisselin. Siinä se. Sähköinen ruuvinväännin tekee hommasta vielä helpompaa. Muut tarvittavat vimpaimet tulevat pakkauksessa.

pikku109

Ovatko ohjeet selkeät?

Ohjeet on kuvitettu hyvin, mutta ne ovat vihkosessa ainoastaan hollannin kielellä. Englanninkieliset ohjeet löytyvät lopulta Babboen omilta sivuilta.

Mitä jäi käteen?

Mistä tiesitkin kysyä? Ei tämä ihan putkeen mennyt. Kun pyörä saatiin ”valmiiksi”, jäljellä oli yhä kasa prikkoja sekä kaksi peltipalaa. Peltipaloista ei ollut ohjeissa minkäänlaista mainintaa, mutta ne näyttivät sopivan vain yhteen kohtaan (rungon etu- ja takaosan liitosmuttereiden väliin). Ensimmäisellä koeajolla niiden puuttuminen kävi selväksi: pyörän takaosa heilui aivan liikaa ja polkeminen oli vaikeaa.

Silloin piti asentaa palat valmiiseen pyörään. Eisss. Liitoskohta oli laatikon alla ja noin miljoonakiloisen pyörän selättäminen ei aivan helpoin homma. Onnistui se silti ja mutterit kiristettiin supertiukkaan. Heiluminen loppui. Jesh.

Onnistuuko kaikki noviisilta?

Jätämme vaihteiden hienosäädön ja pinnojen kiristämisen ammattilaiselle. Pyöräkauppaan mars. Tai siis polk.

Anteeksi, mutta kuka tuo komea, siloposkinen mies kuvissa lienee?

Hän on charmantti ystävämme Juho, fiksiharrastaja, jonka kutsuimme avuksi. Juho antoi myös perehtyneen pyöräihmisen näkemyksiä tuoreesta perheenjäsenestämme: hän kehui jarrujen ja vaihteiden olevan korkeatasoiset. Vain poljinten laatu mietitytti herra Juhoa.

pikku120

Laura, mikä oli roolisi Babboe Bigin kokoamisessa?

Myönnetään. Puhalsin saippuakuplia ja viihdytin kitiseviä lapsia. Jonkun sekin oli tehtävä. Kaikki ei aina mene niin sulavasti kuin saduissa. Pizzanhakijan rooli on kuitenkin olennainen pyörän kokoamisessa — kuten elämässä yleensäkin.

 pikku118

 

 

Ja eipä aikaakaan, kun koko setti oli kasassa, tähtikuvioisia istuintyynyjä myöten. (Punavalkopilkulliset olivat loppu — nyyh.)

 

pikku121

 

Mikäs tässä. Laatikkoelämä alkakoon.

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

3 vastausta postaukseen “Zen ja pyörän kokoamisen taito”

 1. Heidi

  Kitisevien lasten viihdyttäminenhän on TÄRKEIN osa kokoamista. Ilman sitä pyörä ei valmistuisi ikinä, koska toinen lainaisi ja toinen söisi pikku osia.

  Vastaa
 2. Juhuri

  Babboe.co.uk sivuilla on englanninkieliset ohjeet joissa on noi peltilevytkin mukana.
  Ja muistaakseni mukana tulleessa hollanninkielisessäkin.

  Ehkä joku vuosi ohje päivittyy Babboe.fi sivuillekin.

  Mutta hieno siitä tuli 🙂

  Vastaa
 3. Laura

  Hyvä, kun saitte kasaan ja hetkunakin helpotti! Itselleni Babboe Bigin kasaaminen oli terapiaprojekti, mies ystävällisesti kaitsi lapsia ja sain itse kasata. Muutamia hyviä neuvoja kyllä häneltä sain.

  Kuluttajaviranomaisen mukaan käyttö/kasausohjeen pitäisi kyllä olla ymmärtääkseni suomeksi!

  Vastaa

Jätä kommentti