Liian pieni laatikkoon?

Teksti: | Julkaistu 15.8.2013

 

 

 

 

Uljas-poloinen on ihan vähän pettynyt. Vähän alle kymmenkuinen vauveliinimme keikkuu vauvuuden ja taaperouden (kyllä nuo ovat ihan oikeita termejä!) häilyvällä rajalla, jolloin istuminen ei vielä ole ihan niin luontevaa, että Babboe Bigin laatikossa kököttäminen onnistuisi kovin pitkillä matkoilla. Vaikka lootassa on hyvät pehmustetyynyt, 90 asteen kulma on tälle tirriäiselle vielä vähän haastava juttu. Laatikkopyörään räätälöityä vauvanistuinta emme enää viitsineet hankkia, koska käyttöaika jäisi tosi lyhyeksi, kun ”siirtymäkausi” on jo käynnissä. Auton turvakaukalon voisi kai virittää laatikkoon, mutta emme ole saaneet sitä aikaiseksi.

Ulpukka kulkee siis yhä usein Bobike Mini -tankoistuimessa, joka on ihan söpö ja näppärä vekotin (joskaan ei ihan täysin ongelmaton – lue vaikka Tavarafillarin arvio – mutta mikä nyt olisi). Bobiken sai helposti kiinni Babboeemme, joten jättilootan lisäksi pyörään aukesi vielä yksi, hyvin pienen matkustajan paikka. Näillä mennään vielä hetki, ja sitten Uljaskin saa muuttaa pysyvästi laatikkoon. Kuukauden päästä Bobike on luultavasti jo tarpeeton. Hang in there, buddy!

IMG_3008

Ai niin, ja vauvat ja pyöräilykypärät. Huoh. Mistä tuolle pirpanalle pitäisi löytää kypärä, joka ei pyörisi päässä ja painaisi tonnia?

 

Ps. Kuvassa Bobike Mini on vielä kiinni ei-niin-esteettisessä ex-pyörässäni. Babboen ohjaustankoa ei siis suinkaan ole vielä tarvinnut maalarinteipata kokoon!

 

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

8 vastausta postaukseen “Liian pieni laatikkoon?”

 1. Hanna

  Met:llä on yksi pieni kypärämalli, tai ainakin oli. Ostin Intersportista yli 6 v. sitten. Kaveri vinkkasi, että harsoa voi laittaa täytteeksi, kun vähän oli löysä se pieninkin malli.

  Vastaa
 2. Teppo

  Niin joo ilmeisin unohtui: Bobikesta tai sit siitä teidän toisesta lastenistuimesta saa istuintuen, kunnes pelkällä penkillä istuminenkin on tarpeeksi tukevaa.

  Vinkkilinkkejä lastenistuimen virittelyyn penkille:

  Mun oma postaus
  http://tavarafillari.fi/blog/2011/04/13/kevat-aika-siirtya-turvakaukalosta-bakfietsin-penkille/

  @jukka viritteli myös
  http://tavarafillari.fi/blog/2011/04/17/nain-teet-pikkulapselle-istumatuen-laatikkopyoraan/

  ja viimeisimpänä @pasipasi
  http://tavarafillari.fi/topic/miten-8kk-ikainen-kiinni-laatikkoon/

  Ja turvakaukalosta:
  http://tavarafillari.fi/topic/turvakaukalo-bakfietsiin/

  http://tavarafillari.fi/blog/2011/04/24/nain-kiinnitat-turvakaukalon-laatikkopyoraan/

  Vastaa
 3. Heidi

  Turvakaukaloa ei tosissaan tarvitse meidän nähdäksemme kauheasti viritellä. Sinne pohjalle vaan. Laatikko on niin syvä, että aika erikoisia pitää olla ajotapojenne, että kaukalo sieltä kiepsahtaa ulos. Tai sitten kaksi koukkua pohjaan kiinni ja polkupyörän sisäkumi turvavyöksi. Toinen asia onkin, viihtyykö Uljas enää kaukalossa pohjalla, kun on jo päässyt Bobiken makuun. Mutta unet kaukalossa voisi ottaa ainakin mukavasti.

  Vastaa
 4. Elkku

  Pyöräilykypärä ongelma oli täälläkin. 1v peräkärrymatkustaja oli ongelmissa Met-kypärän kanssa, kun se vaan pyörii päässä. Berliinin lomalla keväällä sovitettiin Ked-merkkistä kypärää, josta on olemassa koko xs. Ei ostettu heti, kun meillä muka oli jo ”hyvä” kypärä (ja pyöräilykausi vasta aluillaan). Nyt viimein tilattiin (amazon.de) sitten semmoinen, kun ei liian ison kypärän kanssa tullut kuin suru. Ked Meggy löytyy vaikka mitä värejä ja kuoseja, yksi ja monivärisiä.

  Vastaa
 5. Heidi

  Jotain iloa on meille siis siitä, että suvun miehet ovat isopäistä sorttia. 😀

  Vastaa
 6. Pehkoset

  Hei, minä onnistuin löytämään Trekin kypärän, joka palvellut puolivuotiaasta alkaen, nyt neiti 11kk. Aivan huippu kypärä, korvan molemmin puolin niin laajasti, ettei kypärä pyöri päässä (kuten isosiskon Met). Trek ei käsittääkseni enään valmista(?) kypäriä, ja sain viimeisen kappaleen Trekin jälleenmyyjältä Jyväskylästä. löytyisikö niitä vielä jostain? No mutta Jyväskylän ride cycle storessa on tosi pieneen päähän muutamia erinlaisia kypäriä, joiden merkistä ja toimivuudesta ei tietoa, juuri niitä katselin eilen, kun huollatimme peräpyöräämme.
  Meidän Trekin kypärässä se ongelma, että se on kyllä nätti, mutta tummansininen ja siinä on lentokoneen kuvia. Milja ei vielä ymmärrä tälläisistä jutuista, äiti sen sijaan ymmärtää. Toistuvasti joudun selittämään, että ”ei, kyllä hän tyttö on, joka siellä kärryssä matkustaa.” 😉

  Vastaa

Jätä kommentti