Pyörät ne pyörivät ympäri, ympäri, ympäri

Teksti: | Julkaistu 2.9.2013

Sulolla on äitinsä temperamentti. Jos jokin asia tuntuu ekalla kerralla hankalalta, hän huutaa kipakasti ”EN OSAA!” ja luovuttaa. Eikä suostu yrittämään toiste. Käytösmalli on toki hyväksyttävämpi 3- kuin 32-vuotiaalla…

Yksi ”en osaa” -jutuista on ollut pyörällä ajaminen. Harjoitusalustana toimi ensimmäisellä kokeilukerralla pihamme leikkipaikan upottava hiekka, joten Sulon mielikuvaksi jäi, että pyörän ajaminen on aivan helevetin raskasta ja mahotonta. Kun polkimet eivät ottaneet pyöriäkseen, pyörä lensi kumoon alta aikayksikön. Taisi tuo pirpana suostua kerran kokeilemaan suotuisammassa maastossakin. Mutta kun polkemisen mekaniikka ei avautunut heti, morjens.

Viime viikonloppuna olimme Sulon kummilla kylässä Helsingissä. Siellä on niinkin ihanaa, että polkupyörällä saa ajaa tilavassa olkkarissa. Sulo istui kolmipyöräisen selässä ja yhtäkkiä hiffasi, miten kepeää polkeminen voi olla. Tekniikkakin löytyi yhtäkkiä. Eteen. Taakse. Polk-polk-polk.

IMG_4129

Pikku pyöräilijä suhaa nyt pihalla suvereenisti — siis jos suvereenilla tarkoitetaan sitä, ettei tajua vielä ohjaustangon lainalaisuuksia. Ruusupuskaa päin, pumps.

Mutta nyt sen tietää Sulokin: kolmipyörä rules.

 

Ps. Aloinkin jo miettiä, että missä vaiheessa laatikkopyörä tekee itsensä tarpeettomaksi? Minkä ikäisiksi lapset siellä tahtovat istua? Onko kokemuksia?

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

2 vastausta postaukseen “Pyörät ne pyörivät ympäri, ympäri, ympäri”

 1. Teppo

  Hyvä Sulo!

  Lapsethan alkavat pyöräillä joskus 3-6 vuoden iässä, minkä jälkeen laatikko on tavallaan tarpeeton, jos ajattelee että se on vain ajotaidottoman lapsen ulkoilutukseen.

  Juttelin Hollannissa tyyppien kanssa, ja siellä laatikkopyörän käyttöikä kuitenkin on pidempi. Vaikka lapset pyöräilisivätkin lyhyitä matkoja, vähän pidemmät ja etenkin hoppuisemmat on kivempi hoitaa äiti ajaa -systeemillä, koska sitten varmasti päästään perille ilman pysähdyksiä ja protesteja.

  Ja aika moni taitaa jäädä koukkuun tuon laatikon tarjoamaan mahdollisuuteen kuljetella fillarilla tavaraa. Teinit eivät laatikkopyörää enää tarvitse koulumatkoilla, mutta teinien äiti voi hyvinkin tarvita lootaa, että saa ruokaostokset kotiin.

  Ja sitten tuleekin kohta jo lastenlasten kuskailun vuoro… 😉

  Vastaa
 2. Jeremias

  Tosiaan kiukuttelevat lapset laatikkoon ja päiväkotiin toimii paremmin kuin kiukuttelevat lapset omilla pyörillä päiväkotiin. 😛 Talvikeleillä saattaa myös toimia paremmin kuin omat pyörät.

  Kun aikataulu on tiukka niin nappaan itse pojat kyytiin.

  Teininähän laatikkofillarilla pääsee vaikka lätkäharkkoihin tai kavereiden kanssa grillaamaan uimarannalle. 🙂 Olinkohan aikaani edellä kun noin 15 vuotta sitten teininä hahmottelin fillarin kärryä missä olisi ollut kylmälaukku ja stereot?

  Vastaa

Jätä kommentti