Pyöräperheen karkumatka

Teksti: | Julkaistu 9.10.2013

Arvatkaas, missä me ollaan!

lento

Viiden pisteen vihje: Kaupungin ensimmäinen suojeluspyhimys oli nimeltään Santa Eulàlia.

Kolmen pisteen vihjeUna cerveza, por favor.

Yhden pisteen vihje: Kaupungin nimi alkaa ”Bar” ja päättyy ”Lona”. Välissä on ”Ce”.

 

Oikea vastaus: hei kuulkaas, olemme Barcelonassa!

 

Saitko viisi pistettä? Narrasit. Ei kukaan ole koskaan kuullutkaan santtaeulaaliasta.

Saitko kolme pistettä? Sinulla on avainfraasit hallussa.

Saitko yhden pisteen? Hae ihmeessä Mensaan!

 

Kela, tuo instansseista yksiselitteisin ja vaivattomin (…), lahjoittaa suomalaisille isille ekstravapaan nimeltä isäkuukausi. Kiitosh, hyvinvointivaltio! (Ei sillä, ettäkö tämä olisi paras malli ja että isille riittäisi vaivainen isäkuukausi. Kolmas pyörä suhtautuu varauksettomalla innolla hallituksen kotihoidontukiuudistuksiin ja eritoten 6+6+6 -malliin. Bring it on!) Anyway: isäkuukausi. No, ensinnäkään sen pituus ei ole kuukausi. (Eikö ole kelamaista?) Vaan kuusi viikkoa. Mmh, we know.

Kun länsimainen ihminen saa syliinsä kuusi viikkoa lomaa perinteisen neljäviikkoakesälomaa+viikkotalvilomaa -setin lisäksi, on vain yksi vaihtoehto: ottaa hatkat. Mieluiten loskaisimpaan vuodenaikaan. Eli about nyt. Me lähdimme Barcelonaan, ja aiomme palata vasta lähempänä marraskuun puoliväliä.

 

Mutta missä Babboe Big on?! Kuulemme hätänne, mutta älkää hermostuko. Babboe lainattiin kuukaudeksi hyvään kotiin. Sellaiseen, jossa laatikkopyöräunelmaa on pyöritelty jo tovi. Sellaiseen, jossa Big saa kyytiä miltei päivittäin. Babboe on luvannut lähetellä meille viikottain postikortteja ja raportoida kuulumisiaan. Aiomme rikkoa julkeasti kirjesalaisuutta ja jakaa pyörän terkut lukijoiden kanssa. Missä lie se laatikkohiiri pomppiikaan, kun kissa on poissa.. Ei, tämä väännös ei nyt toiminut ollenkaan. Lisää cavaa. Adios!

 

Ps. Kyllä me täältäkin kirjoittelemme. Laatikkopyöriä ei olla kyllä bongattu yhtäkään, mutta kai teitä kiinnostaa myös crema catalanojen testaus (yks per päivä, mikä on paras?) ja espanjalaisten lasten käsittämättömän vaatetuksen taivastelu (miksi ne puetaan pikkuaikuisiksi heti vastasyntyneestä lähtien? jne).

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et): , ,

Ilmoitus

Kommentit

Jätä kommentti