Byörällä Barcassa

Teksti: | Julkaistu 23.10.2013

 

 

 

 

NO BIKE FOR YOU!

 

Aleksi tässä moro! Barcelonan l’Eixamplen kaupunginosa on kaduiltaan sopivan leveää jotta säikympikin uskaltaisi ehkä kokeilla pyöräilyä. Luulimme näkevämme joka nurkassa hommaan sopivia vuokrapyöriä, kunnes tuli tsekattua, mistä oikeasti on kyse.

 

Kivat, punavalkoiset Bicing-fillarit näyttävät erehdyttävästi turisteille suunnatuilta kaupunkipyöriltä, mutta itse asiassa systeemi onkin tarkoitettu pelkästään paikallisten käyttöön.

Näin se toimii: Pyörät saa telineestä käyttöön päätteellä vilautettavalla pyöräkortilla jonka taas saa hankittua, jos on kotiosoite Kataloniassa. Pyörien käyttö maksaa vuodessa 46 euroa. Pyörää voi tällä summalla käyttää vain puoli tuntia kerrallaan. Jos aika ylittyy, veloitetaan muutama kymmenen senttiä enemmän, ja jos aika ylittyy kahdella tunnilla, veloitetaan vielä enemmän. Jos kahden tunnin raja ylittyy kolme kertaa, pyöräkortti poistetaan käytöstä.

kaupnkipyörä

 

Tämä aikarajoitus kertookin olennaisen: pyörät on tarkoitettu pelkästään siirtymille metroasemalta toiselle, ei retkikäyttöön. Pyöriä löytyy jokaisen aseman vierestä, ja niitä on useita tuhansia ympäri kaupunkia.

 

Ymmärtääkseni pyörät alunperin suunniteltiin myös turistien käyttöön, mutta kaupungin vuokrafirmat vastustivat hanketta kiivaasti. Tukholmassahan samanlaisia pyöriä saa turistitkin käyttöönsä passia vilauttamalla.
Selevä. Ei sitten pyöräillä.

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et): , ,

Ilmoitus

Kommentit

2 vastausta postaukseen “Byörällä Barcassa”

  1. Teppo

    Joo noi kaupunkipyörät on kai yleensä tehty tolla systeemillä, siis paikasta toiseen ja sit pyörä takas. Pysyvät kierrossa. Sillä ne vuokratkin pystyy pitämään halpoina, kun samaa pyörää käyttää päivän aikana keskimäärin kuus tyyppiä tai jotain.

    Me oltiin puolitoista vuotta sitten Barcassa, enkä koskaan saanut selvitettyä itselleni, miten tollasen Bicin olis saanut omaan käyttöön. Mutta niitä vuokrafirmoja siellä keskustassa oli paljon, eikä ne hinnatkaan olleet mitenkään kohtuuttomat.

    Vastaa

Jätä kommentti