Ostetaan: talvipyöräilymotivaatio

Teksti: | Julkaistu 2.12.2013

Annetaan vaihdossa: 10 raskauskiloa, jotka eivät ole lähdössä minnekään. Ja tuskin voidaan enää puhua raskauskiloista, kun kuopus täytti juuri vuoden. Tähän väliin kaikki kirosanat, jotka osaatte. Ja sitten vielä ne, jotka kapteeni Haddock osaa.

Joo, minulla oli unelma. Vähän niinku Martin Luther Kingillä, mutta ”vähän” pinnallisempi. Nimittäin sellainen, että laatikkopyörä muuttaisi minut superpolkijaksi, joka ei enää koskaan valitse bussia. Siinä sivussa laihtuisin timmiksi mimmiksi.

No, ei se ihan niin mennyt. Olen iloinen sekakäyttäjä, en eksklusiivinen pyöräilijä. Mikä pahinta, tunnen motivaationi laskevan samaa tahtia lämpöasteiden kanssa. Kun olen saanut aamulla lapset tungettua talvihaalareihinsa (olkoonkin, että ne ovat ne maailman söpöimmät pandaversiot), valun tuskanhikeä enkä jaksaisi alkaa purkaa seinään sidottua Babboeta vapaaksi. Kylmää. Pimeää. Ei huvita.

unnamed-5

Tiedän, että joitain teitä huvittaa. Millä motivoitte itsenne talvipyöräilyyn?’Vinkit tiskiin!

Äitini vastaisi välittömästi, että se paleluosuus on pelkkä pukeutumiskysymys. Ja onhan se totta. En omista mitään edes kaukaisesti ulkoiluvaatteksi luokiteltavaa (totta puhuen ”ulkoilu” tarkoittaa minulle hanakaljan kittaamista tilassa, jossa törmäillään seiniin ja tanssitaan epärytmissä indiehittejä. Ai että –– se ulkoilu on poikaa!).

Yritin jo hiukan petrata. Tilasin päheät talvikengät. Kihlattuni, joka on tunnettu äärimmäisestä hienotunteisuudestaan ja tavattomasta lempeydestään sekä siitä, että hän ei ole koskaan kritisoinut yhtäkään vaatekappalettani tai surkeaa hiustyyliäni, vastasi kysymykseeni ”EIKS NÄÄ OO HIANOT!!!?” diplomaattisesti: ”On ne varmaan meidän lasten mielestä hienot.” Ettäs kehtaa!

Mutta näiden on siis oltava tosi pahat, jos tuo zen-mestarikin äityy kettuilemaan.

unnamed-4

No, minusta ne ovat reteeeet. Mutta joo. Toppatossut eivät riitä. Oi motivaatio, missä lienet?

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

8 vastausta postaukseen “Ostetaan: talvipyöräilymotivaatio”

 1. Teppo

  Onko sulla sellaiset silkkivillakalsarit? Ne on talvisuperluksusta. Sellaiset kun panee väliin niin tarkenee ihan samoissa kamoissa kuin muutkin, mutta kukaan ei saa tietää, ettei ole kylmä.

  Vastaa
 2. Laura

  No hei jes! Ruskovillan silkkivillakerrasto mulla tosiaan on! Ainoa ”fiksu” vaateparini. Joo, ne ylle ja suhaamaan!

  Vastaa
 3. Ursula

  Auttaisko pirteät jouluvalot laatikkoon? Meillä on jouluvalot koristanu laatikon reunaa jo pari viikkoa. Ja jos tarvit jonkun järkisyyn selitykseksi noille valoille niin ne on muuten ihan näppärät työvalot kun lastaa tai purkaa laatikkoa ulkona pimeässä… 😉

  Vastaa
 4. Juhuri

  Vaatetus auttaa kummasti, pyöräily itsessään on kivaa, riittää motivaatioksi 🙂

  Sympatexia päälle, alle menee vielä työvaatteet, kerrastoa alle kun ilmat viilenee, taskussa varalla Haglöfsin Balaclava.

  Ja nastat alle!

  Vastaa
 5. Pehkoset

  Minulla hiukan samanlaisia tuntemuksia. Kylmyys, lasten pukeminen, turvavöihin laitto.. Puuh! Ja voihan huonosti auratut tiet! Pelko risteyksissä, rontvalleissa, tunneleissa, huonosti aurattua ja välillä irto hiekkaa! Liukkautta ei tunne, jos ei laita jalkoja maahan, on nastarenkaat hyvät, mutta tunneleissa joissa 0-näkyvyys pelottaa aivan karmeasti! Jos vaikka joku kuuntelee musiikkia, eikä kelloani, niin allehan se jää ja massaa on paljon!
  Linkki-vaihtoehto on, mutta sisuni ei anna sille periksi,
  meillä liikutaan fillarilla, jota lapsetkin rakastavat!
  Viikko sitten olimme palaamassa kotiin kaupungin toiselta laidalta, oli lumimyrsky ja minua hirvitti, eivät tietenkään olleet kerenneet aurata (ymmärrän), mutta jäätiköt ja railot lumen alla, hui!
  Tyttäreni 3.5v sanoi ”äiti, pelottaako? Helpottaako jos laulan?” Siitä alkoi pikkuiset kultakalat kuulumaan ja mieleni rauhoittui. Hyvin meni kotiin asti! Tosin autoteitä pitkin, oli niin tamppautunutta tietä, ettei sitä pystynyt ajamaan. Oli hyvä vaihtoehto, ei ollut mäkiä yhtään niin paljoa kuin tunneli-vaihtoehdossa! 🙂

  Jos vain polkee, niin helpottaako kauhistus ja ärsytykset kevääseen mennessä?
  -Salla ja e-bullit

  Vastaa
 6. Essi Silokunnas

  Sehän se onkin, kun pitäis pysyä lämpimänä mutta ei myöskään huvittais hikoilla. Aika vaikea yhtälö. Silkkivilla auttaa, ja se että jalat on kuivat ja lämpimät. Siis loskakelillä kumpparit ja villasukat, pakkasilla sit toppakengät tai vaikka Sorelit (jotka toimi myös siinä loskakelissä). Kunnon hanskat. Ehdottomasti hupullinen takki, ja vähän pidempi niin pyllykin pysyy lämpimänä. Motivaationa toimii meillä se, että fillari on vaan kaikista helpoin tapa: kävellen ei jaksa vaivautua ja bussilla on liian vaivalloista (ja kallista).

  Vastaa
 7. AndreasL

  Nykyään emme enää käytetä minkäänlaista suojaa pyörän pällä, ei edes Niholan omaa teltakatosta. Näin pyörä on aina valmiina ja pääsee nopeasti liikkeelle. Jos on satanut lunta lähetän vanhemman tyttären puhdistamaan, jos on tullut vettä saatan ottaa muovipussin lapsille istuinsuojaksi.

  Vastaa
 8. Laura

  Hei, ihania vinkkejä! Näillä poljetaan jo pitkälle!

  Vastaa

Jätä kommentti