Meritursas mönki laatikkoon

Teksti: | Julkaistu 30.3.2014

Viikon onnellisin hetki? No, perjantai-iltapäivä on hyvä. Siinä puoli neljän kieppeillä, kun ollaan matkalla päiväkodista himppeen. Höpötellään päivän kuulumiset ja esikoinen varmistaa: ”Alkaako nyt kaksi japaapäivää?” (V-kirjain, on se vaikee. Japaapäivä it is.) Silloin äiti hihkaisee itsekin epäuskoisena, että Joo!

Mutta oisiko kaikkein autuainta sittenkin lauantaiaamupäivä, kun juodaan liian monta mukillista kahvia, kuunnellaan Bruce Springsteeniä, leikitään, löhötään ja aletaan puhua retkestä. Mihin mentäisiin?

kuva-24

Teemme lauantaina aamupäivällä aina retken ennen kuopuksen päikkäriaikaa. Se on perinne, jonka muistan jo lapsuudestani: kävimme lauantaisin aina kirjastossa lainaamassa pinon kirjoja ja äänisatuja c-kasetilla (se käännä sivua -pling kaikuu yhä unissani) sekä syömässä leivokset kaupungin kivoimmassa (ja okei, lähes ainoassa) kahvilassa (lapsille bebet, aikuisille lakkaleivokset). Tahdon ehdottomasti, että lauantain kiva kaupunkikierros tatuoidaan myös omien lasteni muistoihin.

Olemme niin nahjuksia liikkeellelähdössä, että ehdimme harvoin suorittaa retkellämme kahta rastia (kuten kirjasto+kahvila -kombo): tämä lauantai ei ollut poikkeus. Nyt ei poljettu kirjastoon, vaan toiseen suosikkikohteeseen, kauppahalliin. Turun kauppahalli on ehdottomasti kaupungin paras ruokashoppailumesta — niin kuin kai halli miltei tahansa kaupungissa — ja hoidamme siellä lähes poikkeuksetta kala- ja lihaostoksemme sekä leipähommat ihanan Ullan Pakarin puodista. Nyt ostettiin ainekset sunnuntain tuntikausia muhivaan chili con carneen, yrttigoudaa, ohraleipää, loimulohta, aimo kasa somia kasviksia. Lisäksi Aleksi pimahtaa aina Herkkunuotan mahtavassa kalaliikkeessä ja päätyy ostamaan jotain ellottavan ja kiehtovan välimaastossa pulikoivaa: tällä kertaa rasian marinoitua meritursasta. En maistanut. Kuulemma superherkullista oliiviöljyssä paistettuna ja hyvin suolattuna. Nyt Babboella on siis kuljetettu myös meritursasta. Selevä.

hergut

Kallis kahvilakeikka kuitattiin euron pullalla ja kahden euron karjalanpiirakkapussilla, jotka nautittiin rennosti lootan suojissa, auringon häikäistessä. Kitupiikkiäiti ilakoi ja polki kotiin iloisesti virnistellen. Lauantairetket, lav jyy forevö.

Tykkäsitkö blogista? Osta uusi Babboen perhepyörä ja käytä koodia LAURA. Saat 50 euron alennuksen lisävarusteista ja meidän perhe saa pienen palkkion hyvästä työstä!

Lue lisää!


Aihe(et):

Ilmoitus

Kommentit

Jätä kommentti